Easiest Way to Prepare Perfect Pain au Lait

Pain au Lait. Pain au lait are sweet, buttery buns and are perfect for breakfast. Try this French recipe at home and follow our step-by-step, illustrated method. Voir plus d'idées sur le thème Plus moelleux que le pain, moins riches que la brioche, les pains au lait se prêtent aussi bien au.

Pain au Lait Le pain au lait est un produit commercialisé en boulangerie, sous la forme oblongue ou ronde d'un petit pain, à l'aspect, à la consistance et à la saveur voisines de celle de la brioche. Avec le sucre et un peu de malt. pains au lait aux asperges. Ajouter à mes carnets. la recette Petits pain au lait maison. You can cook Pain au Lait using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Pain au Lait

  1. It's 390 g of Bread Flour.
  2. You need 175 g of Whole Milk.
  3. Prepare 85 g of Eggs.
  4. It's 40 g of Sugar.
  5. It's 8 g of Salt.
  6. It's 2.7 g of Yeast.
  7. Prepare 135 g of Unsalted Butter.

Fini les pains au lait industriel, vive les pains au lait maison, faites-vous plaisir dès le matin. C'est tellement agréable de sentir l'odeur des pains au lait qui cuisent dans le four, prêts à être dévorés pour le petit-déjeuner. C'est une des meilleures façons de débuter une journée. De petits pains au lait à garnir de pâte à tartiner, confiture ou de carrés de chocolat.

Pain au Lait instructions

  1. Put all the ingredients but the butter in a mixer with the hook attachment and mix at medium speed for 3 minutes. Add the butter cut in 1 inch cubes and mix at medium speed for 12-13 minutes or until the dough no longer sticks to the wall of the mixer bowl..
  2. Put in a container with lid in the refrigerator for at least 12 hours. I usually prepare it in the evening to have it ready the morning after. The dough can keep in the refrigerator up to 36 hours..
  3. When ready to shape, take the dough from the fridge and let it rest in the container at room temperature for at least one hour. Cut into 70 gr pieces (weigh the dough, don’t trust your eyes if you want consistency in the pieces). Shape as you like. I normally make small balls and roll them on a clean surface to have tight round shapes..
  4. Place on a baking sheet lined with parchment paper leaving enough space between each ball to allow room to grow during raise and cooking. Cover with plastic film and let rise until doubled in size, preferably at 76-78F. A good option is place the baking sheet in the over off with just the light on..
  5. Pre-heat your over at 350F convection, brush each piece with egg white and bake for 12 minutes. They should have a nice uniform golden color and the internal temperature should be 205F. Cool over a wire rack..

Mix the flour, salt and sugar together in a large bowl. La Cuisine d'Annie regroupe des recettes de cuisine faciles. Ces pains au lait sont légers : peu de matière grasse et de sucre. Pas besoin de plus pour obtenir un pain si tendre. La courgette est à découvrir en version sucrée dans ce cake tendre et moelleux.

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